Vad betyder och är en bra hälsosam, varierad kost?

Är det att varje dag äta mackor med ost, falukorv med makaroner och pannkakor? – NEJ…

Eller kanske att äta müsli med fil, kycklingsallad, banan och äpple? – NEJ…

Kan det vara att äta kyckling, tonfisk, kesella med funlight och brocooli? – NEJ…

En bra hälsosam och varierad kost enligt mig betyder att äta varierat och blanda många olika färger, smaker och dofter på de livsmedel som du har i dina måltider. Att äta hälsosamt har fått fel mening hos många, när man lägger fokus på de livsmedel som hjälper dig att gå ner i vikt eller att gå upp i vikt och det blir ej lättare när kvällstidningar och internet svämmar över med vad som är rätt. Du kan tro att du äter hälsosamt utan att du gör det och det är svårt att själv veta hur bra du äter. Som en hjälp på vägen har jag sammanställt en checklista där du kryssar för de livsmedel som du äter under veckan. Din uppgift är att äta fler livsmedel vecka för vecka. Ju fler livsmedel du äter på min lista desto större är din chans att ge sig själv en bättre hälsa. Så blanda friskt bland alla livsmedel och må gott…

Du hittar min lista via länken ovan så redan nästa vecka.

Första dagen som jag använde mig av denna checklistan var 18 september – 2011 och denna dagen åt jag 33 olika livsmedel. Totalt min första vecka åt jag 104 olika livsmedel från min lista. Kan du slå mig under din första vecka?

Skicka in till mig hur många livsmedel du fått i dig och vilken vecka så lägger jag upp dig på min topplista. Vi är alla vinnare när vi varierar vår kost så kryssa på och skaffa en smakrik vecka.

/Emil

TOPPLISTA VARIERAD KOST

  1.  ?
  2.  ?
  3.  ?
  4.  ?
  5.  ?

 

Lämna en kommentar